Aktuelle ture

Minsk – Mindesmærke kompleks Khatyn og Ære bjerg – Gård “Gaens oprindelse” – Mir og Nesvizh slotte – Brest og Brest fæstning – Belovezha Skov – Den kongelige by Grodno

 

Hvad skal vi se på turen?

 

Dag 1

transfer til hotellet, fri aften i Minsk

 

 

 

Dag 2

Minsk er Hvideruslands hovedstad og største by. Som den nationale hovedstad har Minsk en særlig administrativ status i Hviderusland.

De tidligste historiske referencer til Minsk dateres til det 11. århundrede (1067),

da det blev noteret som en provinsby i Fyrstendømmet Polotsk.

Under sightseeingturen vil du se hoved avenue i Minsk er uafhængighedsavenue, så går vi til uafhængighedsgaden – hovedgaden i den hviderussiske hovedstad.

Vi vil være opmærksomme på Nationalbiblioteket og Kirken af Alle Hellige.

Derudover vil vi gå gennem byens historiske centrum.Der er kirker, Rådhus, små butikker og cafeer, hvilket gør dette sted fascinerende. Vi slutter med Victory Avenue.

 

Mindesmærke kompleks Khatyn og Ære bjerg

Lidt mere end 50 km fra Minsk er der mindesmærke komplekset Khatyn. Byen Khatyn blev brændt af nazis sammen med beboerne i foråret 1943. Siden dengang blev Khatyn et af symbolerne for tragedie af hviderussiske folk i anden verdenskrig.

 

Khatyn er påmindelsen for alle generationer, at vi skal forhindre sådanne tragedier.

 

I løbet af vores tur får du kendskab til Khatyns historie og andre byer og landsbyer, der blev brændt sammen med borgerne på det hviderussiske land under anden verdenskrig.

 

 

Gård “Gaens oprindelse”

Gården ligger lidt mere end 40 km væk fra Minsk i det maleriske logiske distrikt, der er berømt for sine bakker.

 

Uden tvivl er gården en af de mest interessante og originale steder i Hviderusland.

Ejeren af ejendommen har skabt en unik atmosfære, så det  et besøg i gården bliver til virkelig uforglemmeligt. På ejendomsområdet er der en bigården og ejeren af ejendommen Sergey er en rigtig akademiker i biavl.

 

Det er mange ting at gøre på gården: ejeren foretager en fascinerende tour, fortæller mange interessante og sjove historier og vittigheder, viser eksotiske dyr, samt behandler sine gæster med lokale produkter.

 

Dag 3

Mir og Nesvizh slotte

Denne rute er et visitkort af landet. Begge slotte er UNESCOs verdensarv. De er monumenter af verdensbetydningen.Slotte blev bygget i det XVI århundrede. Ejeren af slotte var Radziwill-familien. Radziwill var den rigeste familie af polsk-litauiske union.

Under turen vil vi besøge udstillingen inde i Nesvizh Palace, vi vil slentre i skyggen af træer i parken med skulpturer. Derefter vil vi besøge den farny-katolske kirke og krypten af Radziwills, det rigeste og mest indflydelsesrige dynasti i Hviderusland.

 

Efter Nesvizh skal vi besøge den lille by Mir og spise frokost foran Mir Slot, så går vi rundt om slottet og besøger inde gården af dette fine sted.

 

 

Dag 4

Brest og Brest fæstning

Brest fæstning er en symbol af heltemod og modstand af soviet soldatenre i anden verdenskrig. 

Det gamle russiske imperium fæstning blev bygget i første del af XIX århundrede fra stærke røde mursten. Det er det enorme unikke mindesmærke kompleks.

Den 22. juni 1941 beskyttede forsvarerne fæstningen i næsten en måned. Stor del af fæstningen blev ødelagt. I 1971 blev der åbnet mindekompleks på Brest-fæstningsområdet.

Brest er en af de ældste og berømte byer i Hviderusland. Brest blev først nævnt i 1019 som en del af Kiev Fyrstendømmet.

 

 

 

 

Belovezha Skov

 

Den primære skov i denne nationalpark er hjemsted for over 900 planter og 250 dyr og fugle, herunder flere sjældne arter. En vigtig turistattraktion i Belarus, Belovezhskaya Pushcha National Park er, hvad der er tilbage af den oprindelige skov, som plejede at strække sig fra Østersøen til Buh-floden og fra Odder til Dnieper-floden.

 

Parken ligger 340 km sydvest for Minsk i Brest-regionen Hviderusland. Det er en af 4 nationalparker i Hviderusland og den største skov på lavlandet i Centraleuropa. De første registreringer af Belovezhskaya Pushcha National Park dateres tilbage til år 983. Navnet kommer fra et hvidt tårn i nærheden (Belaya Vezha), der blev opført for 700 år siden, og navnet Pushcha er nævnt i både litauiske og polske historiske dokumenter, der går tilbage til til det 15. århundrede.

Belovezhskaya Pushcha National Park har været en slagmark gennem tiderne. Napoleonkrig og verdenskrige har bidraget til ødelæggelsen af skovenes flora og fauna.

Dag 5

Den kongelige by Grodno

 

Grodno blev grundlagt i begyndelsen af XII århundrede. Siden 1240’erne var byen en del af Storhertugdømmet Litauen.

Efter oprettelsen af den polsk-litauiske Union blev byen til en bopæl for polske konger.

Grodno er hovedstaden i den hviderussiske vestlige region. Byen ligger på floden Neman, og det er ikke så langt fra polske og litauiske grænser.

 

 

Grodno er den eneste store hviderussiske by, hvor det historiske centrum bevaredes efter anden Verdenskrig.

I dag er det en by med de mange steder af interesse. Der er smukke romersk-katolske templer, den gamle synagoge, den protestantiske lutherske kirke, to slotte, der kigger på hinanden, den 850-årige ortodokse kirke navnet efter Boris og Gleb, storslåede parker og ryddelige gader i Grodno. Det er en ægte kulturhovedstad i Hviderusland.

 

 

Dag 6

 

Fri tid i Minsk, transfer til lufthavn

 

Hvad er inkluderet:

Hotel (3 * og 4 *) Hotel ”Belarus” i Minsk

Hotel Kamenuki i Belovezha Skov

Hotel Brest

Transfer

Engelsktalende guide

Ledsagerske

Entré billetter

Morgenmad og frokost*

* der er ingen inkluderet frokost på afrejsedagen

** flybilletter er ikke med i prisen

 

Kontaktoplysninger